Cum de a alege un sport pentru copilul tau?

Alegerea sportului potrivit pentru copii este foarte importantă pentru dezvoltarea copiilor, atâta timp cât este un sport care le place și care le umple cu satisfacție. Nu contează dacă ești fată sau băiat, ceea ce contează este că cu sportul pe care îl joci te simți bine, confortabil și mai presus de toate, că te simți ca ceea ce faci. Băieților și fetelor trebuie să li se permită să înceapă un sport, să-și vadă abilitățile și să realizeze cum se dezvoltă preferințele lor personale.

Există multe sporturi în care copiii pot participa. Sporturile sunt ideale pentru dezvoltarea abilitatilor motorii si pentru a le face constienti de conceptul de exercitiu, sacrificiu si satisfactie. Apoi, există, de asemenea, sporturi care pot încuraja copiii să continue să facă pe măsură ce cresc.

Gimnastică sau judo?Gimnastică sau judo?

Este important să ținem cont de faptul că sportul nu este gratuit și că este o cheltuială. Dacă vă puteți permite, luând în considerare plățile lunare, haine sport, echipamente și excursii, este cu siguranță o investiție bună în sănătatea fizică și emoțională pentru copiii dumneavoastră. Chiar dacă copiii încep de la o vârstă fragedă, va trebui să se gândească dacă este un sport pentru a continua practica în viitor sau nu. Nu trebuie să alegi cel mai cunoscut sau cel mai popular sport, trebuie doar să alegi sportul care le place cel mai mult copiilor tăi.

Judo
Judo este un sport pentru a începe de la vârsta de 4 la 6 ani, atunci când copiii pot îmbunătăți flexibilitatea, mișcare, și fitness fizic de ansamblu. La această vârstă învață abilități de mișcare de bază înainte de a introduce aptitudini sportive specifice. Aceste abilități sunt introduse într-un mod distractiv, pozitiv, bazat în mare parte pe jocuri prin care învață mișcările de bază ale judo.

Prin jocuri interactive și competitive, judo dezvoltă încredere, concentrare și capacitatea de a face față presiunii. Această încredere și autocontrol se îmbunătățește mai târziu atunci când sportul se mișcă în Modul Concurență și auto-apărare.

Ascultați-vă copilul

Înotul este o abilitate de viață și este necesar. Nu ar trebui să fie văzută ca introducerea copilului tău în înot ca un sport, ci mai degrabă ca reintroducerea copilului tău din mediul acvatic în care și-a petrecut primele nouă luni din viață. Copiii cresc temându-se de apă și sunt, prin urmare, aproape inconștient ținut departe de ea.Bebelușii și copiii mici (ca și adulții) lucrează mai mult în apă, deoarece este mai puțin restricționată de gravitație. Acest lucru îmbunătățește tonusul muscular, precum și capacitatea de a sta, sta și de mers pe jos. Apa ajută, de asemenea, la îmbunătățirea coordonării și echilibrului copiilor.

Gimnastică
Gimnastica poate fi introdusă de la vârsta de trei sau patru ani. Acest sport oferă toate modelele de mișcare dominantă necesare în alte sporturi. În plus față de promovarea bunăstării fizice a copiilor, acesta oferă o înțelegere a modului în care corpurile lor funcționează și a relațiilor lor spațiale în lumea din jurul lor. Gimnastica este o opțiune bună pentru copiii care au tonus muscular scăzut sau au nevoie pentru a scăpa de exces de energie.

Părinții vor observa o creștere a concentrației copiilor și a încrederii în sine. Copiii învață abilități de gestionare a timpului, disciplină și determinare în timp ce învață cum să stabilească obiective și să facă față eșecului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here