Cele mai populare sporturi

Fiecare țară din lume are un sport caracteristic pe care majoritatea oamenilor îl consideră favorit. Multe dintre aceste sporturi sunt incluse în programul Jocurilor Olimpice, care are loc la fiecare patru ani.Cu această ocazie, vom colecta 10 cele mai populare sporturi din lume în funcție de numărul de adepți au.

Cele mai populare 10 sporturi din lume

Cele mai populare 10 sporturi din lume

1.- Fotbal (4.000 de milioane de adepți)
Fotbalul este în prezent cel mai popular sport din lume. Se estimează că mai mult de jumătate din populația lumii este un susținător al acestui sport. Fotbalul antic se întoarce în China și este înregistrat încă din secolul al II-lea. Romanii, grecii și japonezii erau deja considerați primii jucători de fotbal din istorie.

Cu toate acestea, fotbalul, așa cum este cunoscut astăzi, a început să fie practicat în Anglia. Aici a început să devină cunoscut și să se extindă în restul lumii, devenind cel mai popular din Europa și America. Incidența pe care o are, de exemplu, în lumea jocurilor de noroc, așa cum o vedem la țesători, este foarte relevantă.

2.- Cricket (2.500 de milioane de adepți)
Cricket are o estimare globală de follow-up de aproximativ 2,5 miliarde de adepți. Principala sa influență este în Regatul Unit și în țările Commonwealthului. Locul de naștere al acestui sport a fost tocmai Anglia secolului al XVI-lea și doar două secole mai târziu a devenit sportul național al țării.

Cricket este format din două echipe de unsprezece jucători fiecare și scopul lor este de a înscrie cât mai multe curse posibil. Un sport extrem de popular în fostele colonii britanice din India, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan sau Australia.

3.- Hochei de câmp (2.000 de milioane de adepți)
Hocheiul de câmp are aproximativ 2 miliarde de adepți în întreaga lume, răspândiți în special în Europa, Asia, Africa și Australia. Hochei de câmp, așa cum este cunoscut acum, a fost jucat pentru prima dată în Anglia în secolul al XIX-lea, deși acum are o zonă foarte puternică de influență în țări precum Pakistan, India și Australia.

4.- Tenis (1000 de milioane de adepți)
Tenisul este unul dintre sporturile cu o sferă globală de influență. În realitate, nu se concentrează pe o anumită zonă a lumii, ci mai degrabă se extinde pe întreaga planetă. Se crede că versiunile timpurii ale acestui sport au apărut cu Egiptenii, mai târziu fiind adaptați de greci și romani.

Cu toate acestea, tenisul modern nu a apărut până la sosirea sa în Franța și, din țara Galiei, a început să se răspândească în alte țări din Europa și mai târziu în restul lumii.

5.- Volei (900 milioane de adepți)
Principala influență a volei de astăzi este în Europa de Vest și America de Nord. Acest sport a fost inventat în 1895 în Statele Unite de William G. Morgan. Morgan a fost inspirat de unele elemente de baschet, tenis, handbal și baseball pentru diseminare.

De la crearea sa, voleiul a evoluat 

6. Tenis de masă (875 milioane de adepți))
Tenisul de masă sau ping-pong au început să fie practicate în Anglia secolului al XIX-lea ca o versiune în miniatură a tenisului. Cu toate acestea, încet a fost dezligando de racheta Sports pentru a fi disciplina independent. În prezent, are o mare influență în țări precum Coreea de Sud, Suedia sau China.

7.- Baschet (825 milioane de adepți)
Baschetul a fost inventat în 1891 de James Naismith în statul Massachusetts, Statele Unite. De fapt, el a creat-o ca o alternativă la fotbal, deoarece ar putea fi jucat în interiorul și a avut mai puține șanse de prejudiciu pentru jucători. De atunci a dobândit Enorma notorietate pe care o are astăzi.

8.- Baseball (500 de milioane de adepți)
Baseball se bucură de un nivel mai mare de popularitate în locuri precum Statele Unite, Japonia și țările din Caraibe. Fiecare meci este jucat de două echipe de nouă jucători fiecare care trebuie să încerce să obțină cât mai multe curse posibil. Diferite versiuni ale acestui sport au fost jucate în Statele Unite până când a dobândit un statut similar celui actual.

9.- Rugby (475 milioane de adepți)
Rubgy este practicat în special în Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și Africa de Sud. Baza acestui sport își are deja originile în Anglia medievală și, de acolo, a fost extinsă la alte colonii britanice, cazuri din Australia și Noua Zeelandă. Fiecare rugby se potrivește cu două echipe de câte 15 jucători fiecare.

10.- Golf (450 de milioane de adepți)
Zona principală de influență a golfului este situată în Europa de Vest, Asia de Est și America de Nord. Primele știri despre existența Golfului ca joc au avut loc în Scoția, de unde s-a răspândit în Marea Britanie și mai târziu în restul lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here